Perugia în pantofi de ciocolată

P103524Vă mai amintiți de povestea motanului încălțat, acel motan neobișnuit cu cizme care prin șmecheria lui își face stăpânul bogat și fericit?! Atunci imaginați-vă pentru o clipă aici, în Perugia. În fiecare an în luna octombrie, Perugia devine motanul șmecher ce se încalță cu pantofi de ciocolată care pe lângă “marunțișul” pe care îl aduce în buzunarul primariei, aduce fericire și stimulează starea bună de spirit a pofticioșilor de ciocolată.

Experții ciocolatieri și iubitorii de ciocolată, se întâlnesc toți în centrul istoric al Perugiei pentru Eurochocolate, care este una dintre cele mai importante evenimente dedicate alimentului zeilor: cacaua.
Eurochocolate este expoziția dedicată tradiției de ciocolată, italiană și internațională și mulți producători participă cu standuri de produse alimentare, mărci mari lângă meșteșugari mici, ateliere de lucru, cursuri de gătit, degustări și înâlniri pe temă.

P0564825

P1030244 P1030226

P1030268 P1030284

Sculptori calificați crează opere de gust, pornind de la un bloc de ciocolată de aproximativ un metru cub fiecare, iar sculpturile lor de ciocolată rămân expuse pe durata târgului. Dacă mai stai și în zonă în timp ce sculptura este făcută, te poți bucura din zbor cu câteva fragmente de pură dulceață sau mai degrabă amăreală, căci sculpturile sunt făcute din ciocolată neagră.

P1030260

Scopul este acela de a face cunoscută ciocolata în toate variantele sale minunate: ciocolata neagră, ciocolata albă, ciocolată cu lapte, cu ardei iute,cu praline, cu fructe etc., iar în timpul acestei sărbători se pot gusta cam toate felurile, dacă nu aveți probleme cu dieta sau cu sănătatea.
Nu întâmplător Perugia devine motanul încălțat cu pantofi de ciocolată, aici chiar este fabrica de ciocolată “Perugina” , inima și sufletul celebrei companii care exportă dulciuri și delicatese în întreaga lume.
Apropo, știați că se poate face o vizită în această fabrică, unde ți se pot dezvălui secretele acestei ciocolate made in Italy? Există excursii și chiar cursuri dedicate fanilor ciocolatei negre ce se organizează pe tot parcursul anului, tot să te pierzi în lumea parfumată și dulce al celebrului “Bacio”!

P1030287 P1030217

Dar ciocolata nu este bună doar pentru stimularea stării de spirit dar și pentru îmbunătățirea pielii. În ultimii ani, ingredientul prețios a devenit unul dintre cele mai importante remedii împotriva reducerii ridurilor și încetinirea procesului de îmbătrânire. Se fac creme pe bază de ciocolată și de ce nu, o bună baie relaxantă de ciocolată așa cum a fost propusă în timpul Eurochocolate, într-o zonă de spa exclusivistă dedicată tratamentelor de ingrijire a corpului, pe bază de ciocolată.
Fie că este vorba despre băi “delicioase”sau despre o gustare anti-dietetică, ciocolata este alimentul preferat al tuturor pentru că ne aduce alinare și o doză zdravănă de bună dispoziție.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s