Solomeo între vis și realitate

20140528_203239Când spui Solomeo, orice om care locuiește în zonă iți răspunde : “Brunello Cucinelli”!!

Cum? Nu știi cine e Brunello? E regele cașmirului și patron al noului mileniu, un antreprenor și om de afaceri recunoscut la nivel mondial care produce nu orice tip de cașmir, ci adevăratul cașmir de calitate cotat cu 5 stele adică acela extras din părul unei zone limitată de sub gâtul animalului…al caprei de cașmir.

Cucinelli este cel care a reușit să restaureze satul medieval Solomeo, o „bijuterie” nu departe de Perugia, unde s-a născut soția sa și unde a înființat fabrica sa de cașmir. De asemenea a înființat fundația „Brunello Cucinelli” cu scopul de a promova evenimente culturale cu publicarea de eseuri și studii de specialitate, înființarea de burse, cursuri de formare și pregătire culturală.

Și ca să vă dau o idee in plus despre acest om, acum cațiva ani (vreo doi dacă nu mă inseală memoria) a ales să impartă cele 5 milioane profit de sfârșit de an, cu cei aproximativ 700 de angajati ai săi. Faceți putin socoteala și …ia gândiți-vă câte călătorii ieșeau?

Senzația pe care o ai odată ce ai urcat colina și te afli în centrul satului medieval Solomeo, este unică..parcă te afli într-un vis! Casele au ziduri pestrițe de piatră de un gri curat care se transformă intr-o culoare cărămizie odată cu apusul soarelui, arcadele ce pun accentul pe ușile de intrare ale caselor și numeroasele ferestre ordonate, dau viață unui complot frumos care pare să fie creat de o minte inteligentă cu un simț estetic foarte dezvoltat. Pavajul din piața principală cu un design deosebit de frumos și parcă „ritmat” de o armonie perfectă, reprezintă un cadru ideal pentru clădirile din spatele său.

20140528_20325120140528_203919

Satul Solomeo s-a născut ca o vilă în perioada celui de-al XII- lea secol (adică o vila cocoțată pe deal) și transformat mai târziu într-un castel prin jurul anului 1400.

20140528_204113

Biserica Sf.Bartolomeu

Și ca orice sat ce se respectă, numără aproximativ 400 de locuitori, are un teatru și o bisericuță dedicată a Sf. Bartolomeu ce a fost reconstruită în 1748 în urma degradării sale.

Teatrul "Brunello Cucinelli"

Teatrul “Brunello Cucinelli”

Ceea ce mă încîntă ori de cate ori decid să fac o plimbărică la Solomeo, este pesisajul său unic cu un iz de mister transmis de turnurile sale austere și ale satelor din vecinatate unde pacea și liniștea sunt elementele dominante ce te incarcă cu energie pozitivă. Un alt lucru care îți sare în ochi este perfecta ordine si curațenie ce domnește în acest loc. Nu există o frunză pe jos și nu exagerez, de obicei mai cad frunze de prin copaci sau fire de iarbă razlețe luate de vânt, dar aici chiar nu exisă…pur și simplu te simti ca într-un basm!

20140528_203422

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s